Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Nasza misja
Kiedy pasja staje się pomysłem na życie, nie może być to nic przypadkowego. Od zawsze kuchnia była dla nas magicznym miejscem. Miejscem, w którym przyrządza się posiłki, nie tylko dla zaspokojenia głodu, ale przede wszystkim tworzy się rodzinną atmosferę, odkrywa nowe smaki, łączy tradycję z nowoczesnością i uszczęśliwia strapione żołądki. I tak, chcąc podzielić się naszą pasją, postanowiliśmy w 2000 roku założyć restaurację, dzięki której możemy codziennie cieszyć się smakiem w szerszym gronie.

Smaki historii
Czernina
Inaczej zwana czarną polewką, to tradycyjna staropolska zupa, która ze względu na swój główny składnik – kaczą krew, często wzbudza wiele kontrowersji. Swój niepowtarzalny, słodko-kwaśny smak zawdzięcza suszonym owocom i dodatkowi octu,a przyprawy w postaci rozmarynu i majeranku nadają jej charakterystycznego aromatu. Jeśli posmakujesz czarnej polewki w naszej restauracji, na pewno z chęcią do niej powrócisz, tak jak wielu naszych klientów.
Żur
Legenda głosi, że pewna kobieta przypadkiem zakwas z wodą urobiła i męża swego daniem tym uraczyła. I odtąd zupa ta towarzyszy na stołach ludzi z kujaw i nie tylko. Przygotowywana według tradycyjnej receptury – na zakwasie z mąki żytniej, stanowi sycące danie na co dzień i od święta.
Miech Biskupiński
Sakwa z piersi kurczaka, faszerowana aromatycznymi grzybami, wiązana porem i polana sosem grzybowym, to danie nawiązujące swą formą do skórzanych sakw, w których niegdyś noszono monety.
Blina Biskupińska
Placek ziemniaczany faszerowany mięsem mielonym w polewie z czosnkowo-ziołowego sosu lub kwaśnej śmietany, to wariacja szefa kuchni i ukazanie placków po węgiersku w nieco innej formie.
Golonka Piwowarski Dwór
Zapiekana w piwie golonka, to przebój Jadła Biskupinek! Smakowicie doprawiona, zanim trafi do pieca, maceruje się w ziołowej zaprawie, następnie jest zalana piwem i powoli zapiekana, co powoduje, że mięso zachowuje soczystość i delikatność. Dzięki tym procedurom, golonka ma lekko piwny posmak i pięknie przyrumienioną skórkę.

Jedzenie na miejscu oraz na wynos
Sprawdź nasze menu i zamów ulubione danie!
Masz ochotę dobrze zjeść? Zamów swoje ulubione danie z Karczmy Jadło Biskupinek i ciesz się domowymi smakami bez wychodzenia z domu! Szybka dostawa prosto pod Twoje drzwi – smakowita uczta na telefon.