O nas

Kiedy pasja staje się pomysłem na życie, nie może być to nic przypadkowego. Od zawsze kuchnia była dla nas magicznym miejscem. Miejscem, w którym przyrządza się posiłki, nie tylko dla zaspokojenia głodu, ale przede wszystkim tworzy się rodzinną atmosferę, odkrywa nowe smaki, łączy tradycję z nowoczesnością i uszczęśliwia strapione żołądki. I tak, chcąc podzielić się naszą pasją, postanowiliśmy w 2000 roku założyć restaurację, dzięki której możemy codziennie cieszyć się smakiem w szerszym gronie.


Restauracja Jadło Biskupinek nawiązuje swym niepowtarzalnym klimatem do korzeni polskiej tradycji. Jest to przystań dla wszystkich tych, którzy chcą skosztować różnorakich dań kuchni staropolskiej. O to przedstawiamy przedsmak tego, co czeka na Ciebie w naszej restauracji:


Czernina

Inaczej zwana czarną polewką, to tradycyjna staropolska zupa, która ze względu na swój główny składnik – kaczą krew, często wzbudza wiele kontrowersji. Swój niepowtarzalny, słodko-kwaśny smak zawdzięcza suszonym owocom i dodatkowi octu,a przyprawy w postaci rozmarynu i majeranku nadają jej charakterystycznego aromatu. Jeśli posmakujesz czarnej polewki w naszej restauracji, na pewno z chęcią do niej powrócisz, tak jak wielu naszych klientów.


Żur

Legenda głosi, że pewna kobieta przypadkiem zakwas z wodą urobiła i męża swego daniem tym uraczyła. I odtąd zupa ta towarzyszy na stołach ludzi z kujaw i nie tylko. Przygotowywana według tradycyjnej receptury – na zakwasie z mąki żytniej, stanowi sycące danie na co dzień i od święta.


Miech Biskupiński

Sakwa z piersi kurczaka, faszerowana aromatycznymi grzybami, wiązana porem i polana sosem grzybowym, to danie nawiązujące swą formą do skórzanych sakw, w których niegdyś noszono monety.


Blina Biskupińska

Placek ziemniaczany faszerowany mięsem mielonym w polewie z czosnkowo-ziołowego sosu lub kwaśnej śmietany, to wariacja szefa kuchni i ukazanie placków po węgiersku w nieco innej formie.


Golonka Piwowarski Dwór

Zapiekana w piwie golonka, to przebój Jadła Biskupinek! Smakowicie doprawiona, zanim trafi do pieca, maceruje się w ziołowej zaprawie, następnie jest zalana piwem i powoli zapiekana, co powoduje, że mięso zachowuje soczystość i delikatność. Dzięki tym procedurom, golonka ma lekko piwny posmak i pięknie przyrumienioną skórkę.


Jeśli staropolskie dania są ci nie w smak, nie martw się, bowiem u nas każdy znajdzie coś dla siebie! Jadło Biskupinek, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów głód zaspokaja również daniami kuchni XXI wieku. Równolegle z restauracją, prowadzimy pizzerię serwującą szeroki wachlarz pizz na cienkim i grubym cieście, które łączą ze sobą tradycyjny smak ciasta z niepowtarzalną kompozycją dodatków.


Zachęcamy wszystkich do odwiedzenia naszej restauracji! A jeśli nie masz czasu, aby samemu do nas zawitać, już w kilka chwil dojedziemy bezpośrednio do Ciebie. Już dziś skorzystaj z naszej bogatej oferty dań na dowóz.